BREAKING | Excelsior-doelvrouw neemt ingrijpend besluit: "Dankbaar"

Isa Pothof bij Excelsior
Isa Pothof bij Excelsior Foto: © BSR Agency

Isa Pothof zet na dit seizoen een punt achter haar voetbalcarrière. De doelvrouw van Excelsior gaat zich na tien seizoenen in de Azerion Vrouwen Eredivisie richten op haar maatschappelijke carrière.

Dat heeft de Rotterdamse club zojuist bekendgemaakt. "Dit zit al een tijdje in mijn hoofd omdat ik dit jaar al voelde dat ik de combinatie van werk en voetbal niet nog een seizoen zo wil doen", legt Pothof uit. "Ik werk in de zorg en dat kost ook veel tijd. Ik moet eigenlijk een fulltime baan in 28 uur stoppen en dat is niet te doen."

De goalie is ook benieuwd naar een leven zonder voetbal, zo geeft ze aan. "Ik ben op mijn zestiende in de eredivisie begonnen bij ADO Den Haag. Ik heb al die jaren veel dingen opzijgezet en overal rekening mee gehouden. Dat vond ik niet erg, want ik wilde het maximale bereiken. Uiteindelijk heb ik één seizoen bij Ajax mogen spelen, maar ook bij ADO Den Haag en in zes jaar Excelsior heb ik ontzettend veel meegemaakt en geleerd."

De knoop doorhakken en besluiten om te stoppen was niet makkelijk. "Ik heb daar goed over nagedacht. Mijn motivatie is zeker niet weg, maar ik wil er niet meer alles voor opzijzetten. Ik had het zeker niet willen missen, heb een bak aan ervaring opgedaan en mooie momenten beleefd; zo heb ik twee keer de KNVB Beker gewonnen. Bij Excelsior ben ik sinds de oprichting van de vrouwentak betrokken."

"Het is mooi om te zien hoe die zich heeft ontwikkeld. De vrouwen worden tegenwoordig overal in meegenomen en dat kan zich alleen maar verder ontwikkelen", denkt Pothof, die bij Excelsior ook samenwerkte met vader Peter. "Hij was assistent van het eerste en dit seizoen van de beloften. Toen Richard (Mank, red.) uit tegen SC Heerenveen geschorst was, was mijn vader voor een dag hoofdtrainer."

"We stonden samen voor de camera van ESPN en dat was heel bijzonder voor ons. Ik ben Excelsior dankbaar voor de mooie jaren en zal zeker blijven komen om wedstrijden te kijken", aldus de 26-jarige doelvrouw.

Lees meer:
0 reacties