BREAKING | Brugts maakt toptransfer: "Never stop dreaming big"

Esmee Brugts
Esmee Brugts Foto: © Pro Shots

Esmee Brugts vervolgt haar carrière bij FC Barcelona. De Spaanse topclub heeft de OranjeLeeuwin zojuist gepresenteerd.

Bij FC Barcelona tekent de 20-jarige Brugts een vierjarig contract. Ze komt transfervrij over van PSV, waar ze de afgelopen drie seizoenen speelde. Vorig seizoen kwam Brugts tot vijftien optredens in de Azerion Vrouwen Eredivisie, waarin ze acht keer scoorde.

De aanvalster besloot haar aflopende contract in Eindhoven niet te verlengen, waarna ze in de afgelopen maanden al met verschillende clubs in verband werd gebracht. Maandag kwam via Spaanse media naar buiten dat Brugts dichtbij een akkoord was met FC Barcelona en dat is nu bereikt, zo geeft de Catalaanse club aan.

In Spanje wordt ze gezien als de opvolger van Geyse, die vertrok naar Manchester United. Met haar transfer treedt Brugts in de voetsporen van haar idool Lieke Martens. Zij speelde tussen 2017 en 2022 voor FC Barcelona.

Droom die uitkomt

Voor Brugts komt er met haar transfer naar FC Barcelona een droom uit, zo laat ze weten via Instagram. De aanvalster post een foto waarop ze als jong meisje te zien is op Camp Nou. "Never stop dreaming big", schrijft de jongeling erbij.

Lees meer:
0 reacties