BREAKING | Eerste twee WK-afvallers OranjeLeeuwinnen bekendgemaakt

Alieke Tuin op de training van de OranjeLeeuwinnen
Alieke Tuin op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Andries Jonker neemt Romée Leuchter en Alieke Tuin niet mee naar het WK. De speelsters van respectievelijk Ajax en Fortuna Sittard zijn de eerste afvallers in aanloop naar het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland.

Bondscoach Jonker stelde op voorhand een grotere voorselectie (30 speelsters) samen, omdat een aantal speelsters langer vakantie kregen. Jill Roord en Lynn Wilms sluiten vrijdag aan bij de OranjeLeeuwinnen. Jonker besloot daarom nu al duidelijkheid te verschaffen aan Leuchter en Tuin.

Leuchter was vorig jaar op het EK nog als invalster belangrijk voor de Leeuwinnen. De aanvalster van Ajax (22) kwam tot dusver elf keer uit voor Oranje. Afgelopen seizoen scoorde ze achttien keer in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De 22-jarige Tuin heeft haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen nog niet gemaakt. Dominique Janssen en Lineth Beerensteyn melden zich komende dinsdag bij Oranje, waarna er nog twee speelsters afvallen. Uiteindelijk maakt Jonker volgende week vrijdag zijn definitieve WK-selectie, bestaande uit 23 speelsters, bekend.

Lees meer:
0 reacties