BREAKING | Ajax contracteert nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen

Hesterine de Reus
Hesterine de Reus Foto: © BSR Agency

Hesterine de Reus is vanaf komend seizoen de hoofdtrainer van Ajax. De Reus, die de vertrekkende Suzanne Bakker opvolgt, heeft een contract getekend tot medio 2026. Dit nieuws bracht Ajax vrijdagmiddag naar buiten via de officiële kanalen.

De Reus heeft een rijke historie in het voetbal. Als speelster speelde zij 44 wedstrijden voor de OranjeLeeuwinnen. Als coach was ze onder andere actief voor de voetbalbond van China, Jordanië en Australië. Momenteel is De Reus actief als technisch expert bij UEFA en FIFA.

"Het voelt fantastisch om deze mooie uitdaging aan te gaan", zegt De Reus. "Het voetbal in mijn eigen land, en met name het vrouwenvoetbal, ligt me dicht aan het hart. Daarnaast is Ajax een mooie club die duidelijk stappen vooruit wil maken. Ik kijk ernaar uit een bijdrage te leveren aan het versterken van de vrouwentak en natuurlijk het team op een nog hoger niveau te laten spelen."

Ook Daphne Koster is content met de aanstelling. "Hesterine is een toegewijde coach met veel expertise", vertelt zij. "Ze is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de sport en is zelf ook nauw betrokken geweest bij de groei van het vrouwenvoetbal in binnen- en buitenland. Door haar uitgebreide ervaring heeft ze een groot netwerk opgebouwd en kent ze het landschap van het vrouwenvoetbal zeer goed, iets wat ongetwijfeld ook van waarde gaat zijn in haar functie bij Ajax."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand