BREAKING | ADO-trainer legt na dit seizoen werkzaamheden neer

Alex Scholte en Stephan Vos
Alex Scholte en Stephan Vos Foto: © Screenshot ESPN

Alex Scholte, samen met Stephan Vos hoofdtrainer bij ADO Den Haag, legt na het huidige seizoen zijn werkzaamheden bij het eerste elftal neer. Het lukt de 52-jarige oefenmeester niet meer om de combinatie tussen ADO Den Haag en zijn andere werkgever te kunnen maken, zo maakt de residentieclub dinsdagavond bekend.

Scholte en Vos werden afgelopen zomer aangesteld als trainersduo van ADO. Met ingang van komend seizoen zal Vos geheel eindverantwoordelijk zijn voor het elftal. ADO Den Haag zal de komende periode op zoek gaan naar een assistent-trainer om hem op technisch gebied te ondersteunen.

Scholte betreurt dat hij tot deze beslissing heeft moeten komen, zo laat hij optekenen via de officiële kanalen. "Tot mijn grote spijt moet ik mededelen dat ik genoodzaakt ben aan het einde van het huidige seizoen mijn werkzaamheden voor het eerste elftal te beëindigen. Onder andere de veranderingen in de speeldagenkalender zorgen voor een dusdanige belasting", geeft hij aan.

"Hierdoor is het voor mij onmogelijk om de combinatie met mijn werkzaamheden op school te maken. Ik vind het belangrijk om dit op een adequate manier in te vullen, zonder dat dit ten koste gaat van zowel de kwaliteit en continuïteit van de werkzaamheden. Zowel op school als bij ADO Den Haag", aldus Scholte.

Lees meer:
0 reacties