Brazilië levert bid voor WK 2027 in: "Wij zijn duidelijk favoriet"

Marta in actie namens Brazilië
Marta in actie namens Brazilië Foto: © Pro Shots

In navolging van de KNVB, KBVB en DFB heeft ook de Braziliaanse voetbalbond het bid voor het WK van 2027 ingeleverd bij de FIFA. De CBF heeft ook gelijk de officiële campagnevideo gelanceerd, met een speciale rol voor de Braziliaanse legende Marta.

De voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, Ednaldo Rodrigues, heeft vertrouwen in de Braziliaanse kandidatuur voor het WK 2027. "Brazilië is duidelijk de favoriet om het volgende WK te organiseren en we hebben er veel vertrouwen in", geeft Rodrigues aan op de website van de CBF. "De ontwikkeling van het vrouwenvoetbal is een van onze grootste doelen en ik kan niet anders dan zeggen dat de ontwaking van het vrouwenvoetbal voor het CBF tijdens deze regering heeft plaatsgevonden."

"We breiden de investeringen in het vrouwenvoetbal uit en zullen blijven investeren op alle noodzakelijke fronten, niet alleen die gericht zijn om Brazilië gastheer te laten zijn van het volgende WK. Maar wel zodat de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal duurzaam en solide is", aldus Rodrigues.

Brazilië zet in op een 'natuurlijke keuze'. De promotievideo richt zich vooral op ecologische, financiële en sociale duurzaamheid.

Lees meer:
0 reacties