Boukakar tekent eerste profcontract: "Voor mij een fantastische stap"

Romaissa Boukakar aan de bal namens AZ
Romaissa Boukakar aan de bal namens AZ Foto: © BSR Agency

Romaissa Boukakar heeft woensdag haar handtekening gezet onder haar eerste profcontract bij AZ. De 18-jarige aanvalster ligt daarmee tot medio 2025 vast.

Boukakar verhuisde afgelopen zomer van VV Alkmaar mee naar AZ. Op 8 september 2023 maakte de buitenspeelster haar officiële debuut en tot dusver kwam ze in 20 competitiewedstrijden in actie. Boukakar is trots op haar eerste profcontract. "Het is heel bijzonder om mijn eerste contract te mogen tekenen bij zo'n mooie club met zulke fijne mensen om me heen", reageert ze via de officiële kanalen.

"Het is voor mij een fantastische stap, en ik ben blij dat AZ mij deze kans geeft om me nog meer te kunnen bewijzen", gaat Boukakar verder. "Als ik op de club kom, voel ik me thuis. Vanaf het eerste moment voelde ik me hier eigenlijk al erg welkom."

De aanvalster kijkt terug op een mooi seizoen. "De intensiteit lag hoger dan ik eerder heb meegemaakt. Ik denk dat we het als team goed hebben gedaan. Tuurlijk zaten er ook mindere wedstrijden tussen, maar die horen ook bij ons traject. Op persoonlijk vlak ben ik erg vooruitgegaan, maar er valt nog genoeg te verbeteren."

"Het aankomende seizoen hoop ik dat we lekker blijven voetballen, ons eigen spel blijven spelen, zoveel mogelijk scoren als team en ons blijven ontwikkelen. Voor mezelf geldt ook dat ik me wil blijven verbeteren en zo goed mogelijk wil presteren", klinkt het ambitieus.

Lees meer:
0 reacties