Boshuizen terug na lastige periode: "Lichaam doet niet wat je wil"

Annouk Boshuizen vervangt Danique van Ginkel bij FC Twente
Annouk Boshuizen vervangt Danique van Ginkel bij FC Twente Foto: © BSR Agency

Annouk Boshuizen viel zondag in de 69e minuut in bij FC Twente in het duel met Excelsior. De middenveldster, die sinds afgelopen zomer voor de club uit Enschede speelt, is weer terug na een slepende blessure. In de eerste seizoenshelft kwam Boshuizen niet in actie.

"Blijer kun je me niet maken. Het is lekker. Ik had me het seizoen iets anders voorgesteld, de start. Je komt fit aan en na een paar weken is het klaar", blikt Boshuizen bij ESPN terug op een lastige periode. "Ik heb het nog nooit eerder gehad. Dan is dat even lastig, zeker mentaal."

De middenveldster vervolgt: "Je lichaam doet gewoon niet wat je wil. Het team heeft me ongelooflijk goed opgevangen. Op het moment dat je dan weer terug bent, ben je gewoon een van hen. Dan ga je weer mee in het ritme." Boshuizen maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar FC Twente. "Mijn idee van de buitenkant was dat FC Twente een familie was, maar als je er zelf zit, dan is dat ook echt zo. Er komen veel meiden van de andere kant van het land bij elkaar. Dan ben je een beetje op elkaar aangewezen. Dat is heel fijn. Het is heel gemoedelijk, maar wel keihard werken", merkt ze.

"Omdat het zo gemoedelijk is, kun je ook hard tegen elkaar zijn. Dat heb ik wel een beetje gemist, dus ik ben blij dat ik hier wel heb. Je moet zeggen waar het op staat. Daar hou ik wel van, als echte Rotterdammer", lacht Boshuizen. "Niet lullen maar poetsen. Het is fijn dat dat gedaan kan worden, zonder dat er gek naar je gekeken wordt."

Welke rol de ervaren middenveldster bij FC Twente heeft? "Eigenlijk een beetje hetzelfde als de aanvoerder, je hebt alleen de band niet om je arm. Je speelt misschien iets minder, staat niet wekelijks in de basiself. Maar dat maakt mij als persoon en speelster niet anders."

Lees meer:
0 reacties