Boshuizen langer bij Feyenoord: "Er waren ook andere opties"

Annouk Boshuizen (Feyenoord) in duel met ADO Den Haag
Annouk Boshuizen (Feyenoord) in duel met ADO Den Haag Foto: © Pro Shots

Annouk Boshuizen en Feyenoord gaan langer met elkaar door. De aanvoerster van de Rotterdamse club verlengde onlangs haar contract.

"In de winterstop zei Feyenoord al dat ze graag met me door wilden. Toen heb ik een paar dingen op een rijtje gezet, want er waren ook andere opties", is Boshuizen open tegenover het Algemeen Dagblad.

De middenveldster kwam tot de conclusie dat ze bij Feyenoord goed op haar plek zit. "Omdat de faciliteiten goed geregeld zijn, ik zo'n mooie rol als aanvoerder heb en het ontzettend naar mijn zin heb. Dus blijf ik trouw aan de club."

Boshuizen is trots dat ze de band om haar arm mag dragen. "Daarvoor heb ik keihard gewerkt. Het ligt me wel om te overleggen met de trainer, het team in het veld aan te sturen of de media te woord staan."

Ze vervolgt: "Het toekomstperspectief dat me is geschetst, is dat Feyenoord binnen drie tot vijf jaar bij de top wil horen. Maar goed, ze kunnen nog zoveel beloven, als speelsters moeten we dat wel waarmaken. Ook ik moet op het veld vechten voor mijn plekje."

Als aanvoerster is Boshuizen toevertrouwd dat er voor komend seizoen een aantal speelsters bij komen. "Dat betekent helaas ook dat er speelsters zullen vertrekken of afvallen. Maar om de volgende stap te zetten, moet je wel doorselecteren. Dat hoort erbij en zijn de minder leuke momenten die bij topsport horen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand