Borst beseft: "Die arme Mark Parsons vliegt er nu natuurlijk uit"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Sarina Wiegman wist zondag voor de tweede keer op rij Europees Kampioen te worden. Na het succes met de OranjeLeeuwinnen in 2017, herhaalde ze dit huzarenstukje met de Engelse Lionesses.

"Het is groots wat ze heeft gepresteerd: twee keer achter elkaar Europees kampioen worden", zegt Borst in de rubriek Panenka van het Algemeen Dagblad. "Je zag op Wembley dat zij het hardst werd toegejuicht. Misschien heeft ze wel de X-factor."

De journalist zou Wiegman daardoor wel eens aan de slag willen zien gaan bij een Eredivisionist. "Dat vind ik een hele leuke discussie om te voeren: in de Eredivisie aan de slag", zegt Borst. "Natuurlijk kan dat. Als jij twee titels wint kun je ook moeiteloos bij de mannen mee."

"Als ze dat niet zouden aandurven - en ik heb het even niet over de topclubs, dat vind ik een ander verhaal - dan vind ik dat je dat wel tegen het licht mag houden. Dan spreken we over discriminatie. Ik zie er geen enkel probleem in om Sarina Wiegman bij een Eredivisie-club los te laten. De mannen die daar niet in meekunnen laten we lekker in hun sop gaar koken", vervolgt Borst.

"Mag ik toch één kritische noot plaatsen? Ik vind dat ze het Nederlands elftal een beetje verweesd heeft achtergelaten", legt hij uit. "Ze heeft het geweldig gedaan, maar ze was heel moedig geweest als ze had doorgeselecteerd. Dan was die arme Mark Parsons - die er nu natuurlijk uitvliegt - in een iets gespreider bedje terechtgekomen", besluit Borst.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand