Bormans over Oranje: "Deze stap brengt mij wat meer in beeld"

Merel Bormans bij SC Heerenveen
Merel Bormans bij SC Heerenveen Foto: © BSR Agency

Merel Bormans kende twee zware knieblessures. Toch weet ze nu de overstap te maken van SC Heerenveen naar aanstaand landskampioen FC Twente.

"Een mooi compliment dat de waarschijnlijke landskampioen iets in me ziet", aldus Bormans in gesprek met het Brabants Dagblad. "Ik was opgevallen omdat er niet heel veel linksbenige verdedigsters zijn in Nederland en vanwege mijn leidersrol binnen het team. Daarin kan ik voor hun een aanvulling zijn. De drive die ik heb, geef ik door aan anderen. Door de tegenslagen die ik heb gehad, kan ik op dat gebied ook wat betekenen. Zo doe ik één à twee keer per week extra krachttraining voor mijn knieën.”

Ondanks zware blessures staat ze er nu toch. "Dat zegt denk ik heel veel over hoe ik ben. Ik had die blessures in een periode dat je als talent op moet vallen. Ik merk dat die ontwikkeling daardoor bij mij wat later komt. Ik heb altijd voor ogen gehouden dat ik profvoetbalster wilde worden en daar alles aan ging doen. Dat is bij Standaard Luik gelukt en daarna heb ik bij Heerenveen echt stappen gezet."

De Champions League ligt in het verschiet. "Ik geloof dat mijn plafond nog veel hoger ligt. Bij Twente ga ik met nog veel betere meiden ontmoeten. Ik ga strijden voor een basisplaats en wil belangrijk worden voor FC Twente. En dan hoop ik over twee jaar misschien nog eens zo’n mooie stap te maken." Ook Oranje is een doel. "Deze stap brengt mij wat meer in beeld. Het is aan mij om te laten zien dat ik het waard ben om geselecteerd te worden."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand