Bormans duidelijk na nederlaag tegen Ajax: "Ging gewoon finaal mis"

Merel Bormans
Merel Bormans Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen werd woensdag aardig met de neus op de feiten gedrukt op bezoek bij Ajax. De Friese ploeg stond binnen twintig minuten al op een 3-0 achterstand en verloor uiteindelijk met 5-1. Het zorgde voor flink wat chagrijn bij Merel Bormans.

"Wat er mis ging in die eerste helft? Pfoe... Wat ging er goed eigenlijk... Ik denk dat we het daarover moeten hebben. Niet zoveel", reageert de captain van SC Heerenveen bij ESPN. "We hadden best wel een duidelijk plan, we wilden vanuit het blok verdedigen. Ik denk dat we dat de afgelopen wedstrijden best goed hebben gedaan, dat ging nu als team gewoon finaal mis", is ze duidelijk.

Bormans vervolgt haar verhaal: "Vandaag (woensdag, red.) lukte het niet, het ging gewoon helemaal mis. Ik denk dat die wedstrijden er ook tussen zitten, zeker bij een jonge ploeg. Dat zijn we natuurlijk. Maar ik denk dat we elkaar wel even recht in de ogen aan moeten kijken, want het moet beter dan vandaag (woensdag, red.)", klinkt het.

Of de verdedigster wel tevreden is over de tweede helft van SC Heerenveen? "Nou, ik denk dat je in de tweede helft minder doelpunten tegen krijgt, maar als je kijkt naar het voetballende gedeelte, hebben we dat ook niet goed gedaan", is haar oordeel. Haar onvrede wilde ze na afloop niet laten blijken in de kleedkamer: "Ik denk dat de trainer wel wat zal zeggen. Misschien dat ik het daarbij laat, want ik weet niet of wat ik zeg er goed uitkomt."

Lees meer:
0 reacties