Booms tekent eerste AZ-contract: "Hoop dat we bovenin gaan meedoen"

Femke Liefting, Edwin Keizer en Netty Booms bij AZ
Femke Liefting, Edwin Keizer en Netty Booms bij AZ Foto: © BSR Agency

Netty Booms blijft voorlopig bij AZ. De 17-jarige doelvrouw heeft maandag haar handtekening gezet onder haar eerste profcontract bij de Alkmaarse club, waar ze nu tot de zomer van 2027 vastligt.

Booms maakte afgelopen seizoen de overstap van VV Alkmaar naar AZ. De jeugdinternational van Oranje is momenteel de eerste keus onder de lat bij Jong AZ en tevens reservekeepster van het eerste elftal. In september maakte Booms haar officieuze debuut namens de Alkmaarders, in een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

"Ik ben erg blij om voor zo'n mooie club te spelen en ik denk dat we als team dit jaar mooie dingen doen", zegt Booms op de clubwebsite. "Vandaag heb ik voor drie jaar getekend en ik hoop dan ook dat we met AZ de komende jaren veel stappen maken en bovenin gaan meedoen", is de goalie ambitieus.

Booms voelt zich goed in Alkmaar: "De visie binnen deze club sluit erg goed op mij aan. Het elke dag beter willen worden komt natuurlijk vanuit mezelf, maar de trainers helpen bij hier enorm bij. Bij AZ word ik uitgedaagd in de keuzes die ik maak en ik zie mezelf hier ook echt beter worden."

Lees meer:
0 reacties