Booms maakt debuut onder de lat bij AZ: "Het is toch wel dubbel"

Netty Booms bij AZ
Netty Booms bij AZ Foto: © BSR Agency

Netty Booms maakte donderdag haar officiële debuut bij AZ. De 17-jarige doelvrouw verving Femke Liefting in de hervatting tegen Ajax. Het duel eindigde in 3-0.

"Het is toch wel dubbel. Ik ben heel blij dat ik mijn debuut heb gemaakt, maar ik denk dat we als team gewoon hier wat laten liggen", begon Booms gelijk kritisch bij ESPN. "We laten niet zien wat we wel kunnen en wat we wel in ons hebben, dat is gewoon ontzettend jammer."

De jonge doelvrouw gaat verder: "Waarom het niet lukte? Ik denk dat we niet goed beginnen. We laten ons overal aftroeven, we zijn overal te laat, we spelen geen duels, passes zijn onzuiver, aan de bal is het te onrustig, we komen er niet uit. We hebben het wel in ons om onder die press van Ajax uit te voetballen, vandaag (donderdag, red.) komt het er gewoon niet uit."

Booms heeft normaal gesproken niet alleen bij AZ concurrentie van Liefting, maar ook bij Oranje O19. Dat vindt ze niet erg: "Ik heb voor drie jaar een contract bij AZ. Daar ben ik ontzettend blij mee, omdat ik me hier goed kan ontwikkelen met Edwin (keeperstrainer Keizer, red.) en met Femke, waar ik heel veel van kan leren. Met z'n drieën vormen we een topteam. We worden elke dag beter door elkaar. Het is een goede leeromgeving voor mij."

Ze droomt echter ook verder. "De OranjeLeeuwinnen, Barcelona... Dat zijn wel de dromen van iedereen die voetbalt, ook van keepsters", aldus Booms, die donderdagavond omschrijft als een 'rollercoaster aan emoties'. "Ik ben blij dat ik mijn debuut heb gemaakt."

Lees meer:
0 reacties