Bondscoach Jonker: "Als er ook maar een sprankje hoop is..."

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Orange Pictures

Het blessurenieuws van Vivianne Miedema is hard aangekomen bij bondscoach Andries Jonker. Hij noemt de zware knieblessure van de spits 'zuur'.

"Viv heeft als topvoetbalster aan de bel getrokken, over de zware inspanningen die van de huidige speelsters worden gevraagd", zegt Jonker in gesprek met De Telegraaf. "En dan overkomt dit uitgerekend haar." Miedema kreeg de afgelopen interlandperiodes rust van de bondscoach, zodat ze haar rust kon pakken.

"Het is natuurlijk extra zuur dat haar partner (de Engelse international Beth Mead, red.) een paar weken eerder óók al haar voorste kruisband heeft afgescheurd. Waardoor twee van de beste spitsen ter wereld langdurig geblesseerd zijn en samen moeten revalideren. Zoiets verzin je niet", vervolgt de bondscoach, die op het WK van komende zomer niet kan beschikken over de topscorer van Oranje.

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema emotioneel: "Op dat moment wist ik meteen: geen WK" Lees ook

"Viv is uiteraard een speelster die voor ons het verschil kan maken. Zij heeft ruimschoots bewezen dat zij dit kan. Ze heeft in 115 interlands 95 goals gemaakt, dat is ongelofelijk goed. Dan is het frustrerend dat ze hoogstwaarschijnlijk niet kan meedoen. In eerste instantie voor haar, maar uiteraard ook voor ons."

"Dat het gelijk door haar hoofd schoot dat ze het WK moet missen, begrijp ik wel", aldus Jonker, die stiekem een hele kleine slag om de arm houdt. "De wonderen zijn de wereld nog niet uit", zegt de bondscoach, die verder gaat: "Ik heb in mijn loopbaan zoveel van dit soort knieblessures meegemaakt, gemiddeld genomen verloopt zo’n herstel niet zo snel. Om eerlijk te zijn gaan wij daar met zijn allen ook van uit."

"Laten we hopen dat de operatie goed slaagt, dat er geen verdere schade wordt geconstateerd en dat de revalidatie soepel verloopt. Uiteraard: als er ook maar een sprankje hoop is, gaan we die aangrijpen om haar op het WK te krijgen", sluit Jonker af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
FC Twente V
12:15
ADO Den Haag V
vr
21/04
ADO Den Haag V
19:30
PSV V
vr
21/04
SC Heerenveen V
19:30
Telstar W
za
22/04
Fortuna Sittard W
19:00
Ajax V
zo
23/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Feyenoord V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 17 45 46
2 FC Twente V 16 71 45
3 Fortuna Sittard W 18 23 35
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 17 6 26
6 PEC Zwolle V 17 -4 25
7 Feyenoord V 17 -4 23
Bekijk de hele stand