Bo Vonk wijst: "Ik vind dat wij hoger op de ranglijst horen"

Bo Vonk in actie namens ADO Den Haag
Bo Vonk in actie namens ADO Den Haag Foto: © BSR Agency

ADO Den Haag kan vrijdagavond de eerste thuiszege van het seizoen boeken. De residentieclub moet dan wel winnen van Excelsior.

De Rotterdammers doen het goed, zo valt ook Bo Vonk op. "Zij zitten ons op de hielen op de ranglijst. De opdracht is dus duidelijk; we moeten winnen. Het verleden geeft helaas geen garantie, maar het vertrouwen in de ploeg maakt dat ik denk dat wij een vierde thuisoverwinning aan de rij toe kunnen voegen", zegt de 23-jarige verdedigster op de website van ADO, doelend op de eerdere drie thuiszeges op Excelsior.

De organisatie bij de Haagse ploeg staat dit seizoen goed. De ploeg van coaches Stephan Vos en Alex Scholte kreeg na FC Twente, Ajax en PSV de minste tegendoelpunten. "Verdedigen doe je met de hele ploeg en wij laten zien dat wij het verdedigende deel goed beheersen", zegt Vonk. "Het mooie is dat ik op de training zie dat we de kwaliteit hebben om hier scorend vermogen aan toe te voegen."

"Als we deze stap kunnen maken met elkaar, wordt de verdedigende organisatie nog meer waard en kunnen we snel de aansluiting met de ploegen boven ons maken", gaat ze verder. Vonk voelt zich thuis bij ADO: "Met mijn teamgenoten en bij de staf. Dit maakt dat ik het beste van mijzelf kan laten zien. Voor mij persoonlijk wil ik blijven genieten en daarbij vooral meer wedstrijden winnen."

"Ik vind dat wij hoger op de ranglijst horen en daarnaast heeft de KNVB beker ook een speciaal plekje in mijn hart. Voor ons de meest realistische kans op een prijs denk ik", aldus Vonk. Hoe ze haar toekomst ziet? "Ik ben erg blij met de huidige situatie waarbij ik speel en alles kan doen om de ploeg te helpen op een manier waarbij ik in mijn kracht zit."

"Ik ben niet heel erg bezig met wat dat brengt. Ik heb wel een ambitie en droom. Op dit moment werk ik nog twee dagen en ik zou heel graag de mogelijkheid krijgen om ook het laatste stapje naar fullprof te maken", besluit de verdedigster.

Lees meer:
0 reacties