Bo van Egmond droomt van WK O20: "Eerst mijn vwo-6 examen doen"

Bo van Egmond
Bo van Egmond Foto: © Pro Shots

PEC Zwolle won de laatste wedstrijd met 2-0 van Telstar. Hoewel Bo van Egmond niet als doelpuntenmaakster opviel, is ze tevreden met de teamprestatie en de huidige zesde plaats.

"Over het begin had ik inderdaad niks te klagen. Daarna heb ik een dipje gehad. Dat had misschien te maken met dat tegenstanders wat meer op mij gingen letten, maar vooral omdat ik mezelf druk op ging leggen dat ik moest scoren", legt ze uit in gesprek met De Swollenaer. "Dat moet ik niet doen. Ik ben blij met mijn acht treffers, maar vooral met de teamprestatie, want dankzij het team kan ik scoren."

"Onze eerste seizoenshelft was echt goed, daarna ging het wat minder, nu weer wat beter", legt Van Egmond uit. "Dat kwam niet zozeer door blessures, we zijn als team altijd hard blijven werken", gaat ze verder.

Hoewel Van Egmond niet scoorde tegen Telstar, is ze regelmatig trefzeker voor Oranje Onder19. Onlangs scoorde ze twee keer tegen Polen tijdens het kwalificatietoernooi, wat resulteerde in een plek voor Oranje op het EK in Litouwen deze zomer. Mogelijk staat haar ook het WK Onder 20 in augustus in Colombia te wachten. "Ik hoop dat ik mee mag", klinkt het bescheiden. "Maar eerst moet ik mijn vwo-6 examen doen."

Lees meer:
0 reacties