'BNG2027' presenteert de 'ambassador squad': "We zijn vereerd"

De OranjeLeeuwinnen samen met Kika van Es, Stefanie van der Gragt en Sari van Veenendaal
De OranjeLeeuwinnen samen met Kika van Es, Stefanie van der Gragt en Sari van Veenendaal Foto: © Pro Shots

Over minder dan een maand maakt de FIFA bekend wie het WK van 2027 gaat organiseren. Het BNG2027-bid, van Nederland, Duitsland en België, zet in het proces nu de volgende stap: de 'ambassador squad' is gepresenteerd.

Het ambassadeursteam, dat bestaat uit prominente figuren uit het Belgische, Nederlandse en Duitse voetbal, zal een leidende rol spelen bij het vertegenwoordigen van BNG2027 in de aanloop naar de FIFA-congresstemming op 17 mei. Namens België zijn Janice Cayman, Justine Vanhaevermaet en Fortuna Sittard-spits Tessa Wullaert present in het team.

De KNVB levert Nigel de Jong, directeur topvoetbal, en Sari van Veenendaal, adviseur vrouwenvoetbal, terwijl namens Duitsland Silvia Neid en Nia Künzer een plekje hebben in de ambassador squad. "We zijn vereerd dat we zijn uitgenodigd om als ambassadeurs deel uit te maken van BNG2027 en als stem te fungeren bij het profileren van het bid. We weten wat een FIFA Women's World Cup op eigen bodem voor onze landen zou betekenen."

"Naast de nationale voordelen zijn we verheugd om geassocieerd te worden met een bid dat steun heeft gegeven aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal over de hele wereld als een centrale pijler.", reageren de zeven prominenten. "We zijn ervan overtuigd dat een succesvol BNG2027-bid de belofte in Breaking New Ground zal waarmaken en de ambitieuze visie van de FIFA zal ondersteunen om ervoor te zorgen dat het vrouwenvoetbal zijn weg vervolgt om zijn volledige potentieel te verwezenlijken. De komende weken zullen we onze stem laten horen om alle inspanningen rond het bid te ondersteunen", aldus Tessa Wullaert, Janice Cayman, Justine Vanhaevermaet, Sari van Veenendaal, Nigel de Jong, Silvia Neid en Nia Künzer.

Lees meer:
0 reacties