BNG2027-delegaties lobbyen in Qatar en Ivoorkust: "De boodschap"

België, Nederland en Duitsland slaan de handen ineen voor het bid voor het WK 2027 met 'Breaking New Ground'
België, Nederland en Duitsland slaan de handen ineen voor het bid voor het WK 2027 met 'Breaking New Ground' Foto: © Pro Shots

Enkele functionarissen van Breaking New Ground (BNG, het bid van Nederland, België en Duitsland voor het WK van 2027) waren vorig weekend aanwezig in Doha (Qatar) en Abidjan (Ivoorkust) om de finales van zowel de AFC Asian Cup als de African Cup of Nations bij te wonen.

Deze evenementen, bijgewoond door leiders van nationale bonden uit heel Azië en Afrika, boden een platform voor BNG-functionarissen om de ambities van het bid te delen. Functionarissen vanuit Azië werden op 10 februari ontvangen in de residentie van de Belgische ambassadeur in Qatar, samen met collega's uit Nederland en Duitsland.

Tijdens de bijeenkomst spraken Piet Vandendriessche (CEO, KBVB), Gijs de Jong (secretaris-generaal, KNVB) en Heike Ullrich (secretaris- generaal, DFB) over de voortdurende inspanningen rond het verdiepen en versterken van de relaties tussen het Europese en Aziatische voetbal en benadrukten ze de visie die BNG2027 heeft ontwikkeld rondom het bid.

"We waren verheugd om leiders uit het hele Aziatische voetbal te ontmoeten om onze inspanningen voort te zetten, onze uitwisselingen te verdiepen en de visie en details rond het BNG-bod voor de FIFA Women's World Cup 2027 te delen", geven Piet Vandendriessche (CEO KBVB), Gijs de Jong (secretaris-generaal KNVB) en Heike Ullrich (secretaris-generaal DFB) aan op de website van de KNVB.

"Zoals uiteengezet in het bidbook dat we afgelopen december aan de FIFA hebben overhandigd, heeft BNG2027 als centraal doel gesteld om het eindtoernooi te gebruiken als een krachtige motor ter ondersteuning van de ambitie van de FIFA om de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal wereldwijd, ook in heel Azië, te verdiepen en te versnellen."

Ook werd er dus een bezoek gebracht aan Ivoorkust. Tijdens de bijeenkomst konden presidenten en secretarissen-generaal die nationale voetbalbonden uit heel Afrika vertegenwoordigden meer horen van Pascale Van Damme (voorzitter, KBVB), Marianne van Leeuwen (vicevoorzitter KNVB), Bernd Neuendorf (voorzitter DFB), die details schetsten rond de diepe relaties die bestaan tussen het Europese en Afrikaanse voetbal bij het ondersteunen van voortdurende inspanningen gericht op het versterken van de voetbalkwaliteiten ontwikkeling op beide continenten.

"Ons bid is opgebouwd rond twee belangrijke pijlers: het leveren van een eindtoernooi van unieke kwaliteit voor zowel de deelnemende teams als de fans en het fungeren als katalysator bij het versnellen van de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal wereldwijd. Dit is de boodschap die we hier in Abidjan hebben gedeeld met de leiders van het Afrikaanse voetbal", aldus Pascale Van Damme (voorzitter KBVB), Marianne van Leeuwen (vicevoorzitter KNVB) en Bernd Neuendorf (voorzitter DFB).

Op 17 mei zal de FIFA een knoop doorhakken over de organisatie van het WK van 2027.

Lees meer:
0 reacties