Blokhuis kijkt naar transfersommen: ''Ontzettend in ontwikkeling''

Voor het eerst in het Nederlandse vrouwenvoetbal heeft een Nederlandse club een transfersom betaald aan een andere Nederlandse club. Het gaat om Feyenoord, dat een bedrag overmaakte naar Ajax voor de transfer van Samantha van Diemen.

Hoeveel dat bedrag is, is niet bekend. Bronnen melden aan de Volkskrant dat het bedrag 'ver onder 10.000 euro ligt'. Toch kijkt Leoni Blokhuis vol vertrouwen naar de nieuwste ontwikkelingen. "Het is allemaal ontzettend in ontwikkeling", zegt zij tegenover het eerdergenoemde medium.

Blokhuis was eerder betrokken bij de transfers van onder meer Sherida Spitse, Dominique Janssen en Joëlle Smits. Daar betaalden buitenlandse clubs om deze OranjeLeeuwinnen in te lijven. "Dezelfde systemen als in het mannenvoetbal doen hun intrede", merkt de zaakwaarneemster van managementbureau FlowSports.

Qua salaris verdienen de speelsters bij Ajax, PSV en Feyenoord in ieder geval het minimumloon. Dat gaat dan om een bedrag van ongeveer 20.000 euro bruto. Het salaris van echte topspeelsters loopt op tot ongeveer 50.000 euro. "Als je alles meerekent. Woning, auto, vakantiegeld. En er zijn niet veel vrouwen die dat krijgen", aldus Blokhuis.

Lees meer:
0 reacties