"Blij dat we ons vrouwenteam een geweldige setting kunnen bieden"

Dominique Janssen scoort voor VfL Wolfsburg
Dominique Janssen scoort voor VfL Wolfsburg Foto: © Pro Shots

De wedstrijd in de Champions League tussen VfL Wolfsburg en Arsenal wordt op 31 maart gespeeld in de Volkswagen Arena, het stadion waar normaal gesproken de mannen van VfL Wolfsburg hun thuiswedstrijden spelen. De vrouwen van Wolfsburg spelen doorgaans in het AOK Stadion.

Het is niet de eerste keer dat de vrouwen van VfL Wolfsburg spelen in het 'grote' stadion. De eerste keer dat ze speelden in de Volkswagen Arena was ook met Arsenal als tegenstander. Met een 2-1 overwinning verzekerde VFL Wolfsburg zich in het seizoen 2012/2013 van hun eerste Champions League-finale. De finale werd overigens, op Stamford Bridge, met 1-0 gewonnen van Olympique Lyon.

"We zijn erg blij dat we ons vrouwenteam een geweldige setting kunnen bieden voor de kwartfinale van de Champions League tegen Arsenal", vertelt Dr. Tim Schumacher, directeur van VfL Wolfsburg-Fußball GmbH op de officiële website van de club. "VfL Wolfsburg wil een voorbeeld stellen, ongeacht het beperkte aantal toeschouwers vanwege de coronamaatregelen."

"Ondanks de huidige onzekerheid ben ik optimistisch dat we eind maart, met de juiste randvoorwaarden, onze toeschouwers een geweldige ervaring kunnen. Laten we de sensationele overwinning op Chelsea in de poulefase een vervolg geven met een nieuw Duits-Engels voetbalspektakel!", besluit Schumacher.

Dit betekent dat Dominique Janssen, Lynn Wilms, Jill Roord, Joëlle Smits en Shanice van der Sanden het met hun VfL Wolfsburg gaan opnemen tegen het Arsenal van Vivianne Miedema in de Volkswagen Arena. De inzet is een plek in de halve finale van de Champions League.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand