Blessure-drama houdt aan bij Arsenal: middenveldster valt uit

Lia Wälti
Lia Wälti Foto: © Pro Shots

Het blessure-drama houdt maar niet op bij Arsenal. Na eerder al vier zware knieblessures voor Beth Mead, Vivianne Miedema, Leah Williamson en Laura Wienroither en een hamstringblessure voor Kim Little heeft het noodlot nu toegeslagen bij Lia Wälti.

De Zwitserse middenveldster van Arsenal viel woensdagavond in de wedstrijd tegen Everton uit met een op het oog zware blessure aan haar enkel. Vlak na rust zette Aggie Beever-Jones een tackle in en daarbij raakte ze vol de enkel van Wälti. De speelster van de Gunners kreeg daarna een Penthrox whistle, een fluitje met pijnstilling, en moest op een brancard van het veld.

Beever-Jones moest ook het veld verlaten: zij kreeg een directe rode kaart van scheidsrechter Cheryl Foster. Arsenal won de wedstrijd tegen het Everton van Katja Snoeijs overigens met gemak na een zeer soepele eerste helft. De club uit Londen scoorde tussen de 29e en 42e minuut vier keer en won daardoor met 4-1. Victoria Pelova speelde de gehele wedstrijd en gaf een assist bij de tweede Arsenal-goal. Snoeijs bepaalde de eindstand op 4-1.