Blaaskanker geconstateerd bij Sjaak Polak: "Het is een hel"

Sjaak Polak
Sjaak Polak Foto: © Orange Pictures

Sjaak Polak heeft heftige weken achter de rug. Bij de trainer van ADO Den Haag werd onlangs blaaskanker geconstateerd.

Een tijdje geleden ging hij onder het mes. "Ik heb afgelopen week goed bericht gekregen, dat er geen andere cellen zijn gevonden op een bepaalde plek. Nu is het herstellen", zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

"Over vier maanden krijg ik weer een scopie. Dan hoop ik dat het allemaal weg is gebleven. Maar daar hebben we goede hoop op. We kunnen fris en fruitig doorgaan", vervolgt Polak.

Het was flink schrikken voor de trainer van ADO. "Het is de afgelopen weken wel even pittig geweest. Het is een hel. Al die onderzoeken zijn al niet prettig. Ik heb chemo gehad. Je moet erin mee, maar ik gun het geen enkel persoon."

Polak heeft het geprobeerd weg te houden bij de speelsters van ADO Den Haag. "We hadden een wedstrijd tegen PEC Zwolle, uit. Uiteindelijk zeiden ze na de wedstrijd ook van: 'en?'. Toen heb ik het aan de eerste, tweede en derde aanvoerster verteld. Dan kunnen jullie dat tackelen binnen de kleedkamer."

"Uiteindelijk, daarna, is het pas echt bekend geworden en een beetje uitgelekt. Hoe dat is gekomen, weet ik niet. Maar dat gaat in het voetbal zo snel", vervolgt de oefenmeester.

"Tegen PSV, uit, zat ik in de bus, was ook een bizar verhaal. Ik zou gebeld worden door het ziekenhuis, maar ik bleef maar wachten, wachten en wachten. Je zit echt in de stress, van 'wat is de uitslag?'", geeft Polak aan.

Uiteindelijk kreeg hij heel laat een bericht dat het allemaal positief was. "Toen zakte ik wel eventjes door de bodem van de bus heen. Van opluchting. Die stress, jongen, dat is echt... Ik heb me drie keer om moeten kleden in die bus. We zijn er goed vanaf gekomen, gelukkig."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
zo
3/03
Telstar W
16:45
SC Heerenveen V
za
9/03
ADO Den Haag V
14:00
Telstar W
za
9/03
Fortuna Sittard W
16:30
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand