Bizar! Dit bedrag gaat FC Barcelona verdienen aan Mexico-trip

Aitana Bonmatí juicht na haar goal voor FC Barcelona
Aitana Bonmatí juicht na haar goal voor FC Barcelona Foto: © Pro Shots

FC Barcelona verblijft momenteel in Mexico. De ploeg van Esmee Brugts speelt daar in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) een vriendschappelijk duel met Guadalajara.

Voor de 'Camp3onas Tour' rinkelt de kassa bij Barça. Volgens Mundo Deportivo zal de club tussen de 700.000 en 1 miljoen euro verdienen aan het tripje naar Mexico. Dat bedrag gaat volledig naar de club, aangezien onder meer de vlucht naar Mexico werd betaald voor de Spaanse topclub. Daarmee krijgt FC Barcelona voor het oefenduel in Mexico bijna evenveel als voor de complete deelname aan de UEFA Women's Champions League.

De Spaanse grootmacht verdiende door deelname én winst van het Europese toernooi in totaal 1.357.000 euro. Voor één duel in Mexico kan FC Barcelona mogelijk dus 1 miljoen bijschrijven. Er is veel kritiek op de trip van Barça, aangezien FC Barcelona zondagavond speelde en maandag direct richting Mexico vertrok.

Drie dagen na de wedstrijd in Mexico speelt FC Barcelona de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Daarin is Valencia de tegenstander, waarna Brugts en co daadwerkelijk op vakantie kunnen. Een maand later wachten nog EK-kwalificatieduels. De OranjeLeeuwinnen spelen tegen Italië (12 juli) en Noorwegen (16 juli).

Lees meer:
0 reacties