"Bij PSV hoop ik een keer met Van Veenendaal te mogen trainen"

Sari van Veenendaal
Sari van Veenendaal Foto: © Pro Shots

Brenda Badenhop zou in de week van 31 januari tot 7 februari met Oranje naar Portugal gaan, totdat omikron roet in het eten gooide. De KNVB achtte het vorige week niet verantwoord om naar Portugal af te reizen. "Ik ben erg teleurgesteld dat we niet gaan, maar het is niet anders."

De talentvolle keepster krijgt training van Sieb Dijkstra, oud-speler van Roda JC, AZ en het Schotse Motherwell. "Hij geeft me tips hoe ik dingen beter kan doen. Ook praten we veel over mijn voortgang, bijvoorbeeld het positief coachen. Verder aandacht voor het beter timen bij corners." Badenhop weet dat een keeper de baas moet zijn in de zestien. "Dat kan wel wat beter", lacht ze.

Naast een uitverkiezing voor Oranje MO16, roert nu ook PSV zich, waar ze twee keer per week meetraint. Ook maakte ze haar debuut al in Oranje. "Bijna had ik nog een assist gehad. Ik onderschepte de bal buiten de zestien en knalde die direct naar voren. Helaas werd de kans niet afgemaakt."

Die eerste interland maakte indruk op Badenhop. "Heel vet. Erg professioneel. Veld checken, omkleden, weer naar buiten. Maar ook het Wilhelmus leren. Alles was heel anders dan dat ik gewend was. Thuis train ik iedere dag. Vaak om elf uur op het veld en om vijf uur naar huis. Bij PSV hoop ik een keer met Sari van Veenendaal te mogen trainen."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand