"Bij Groenen was voetballend niet te merken dat ze jonger was"

Jackie Groenen namens Paris Saint-Germain in het duel met Ajax
Jackie Groenen namens Paris Saint-Germain in het duel met Ajax Foto: © BSR Agency

In de F-jeugd van GSBW kwam Jackie Groenen in een team terecht met haar zus Merel en de tweelingbroers Teun en Rein de Vries. Het viertal heeft veel van elkaar geleerd in die tijd.

"Fysiek konden we niet mee, maar technisch rolden we onze tegenstanders vaak op. Bij Jackie was voetballend niet te merken dat ze anderhalf jaar jonger was. Soms speelden we met twee teams tegen dezelfde tegenstander. Dan wisselden we het hele team in de rust en breidden wij de voorsprong van 5-1 uit naar 17-1", zegt Teun bij ELF Voetbal.

Rein zag een fanatieke vader. "Dat was grotendeels de verdienste van vader Jack. Hij was zo fanatiek. Hij wist ons elke wedstrijd zodanig te motiveren dat we er met zijn allen duizend procent voor gingen. Hij smeedde een hecht team van ons. Iedereen werkte voor elkaar, niemand wilde achterblijven. Jack wist bij elke speler zijn of haar talent naar boven te halen."

Buiten de club waren de jongens ook bevriend met de twee zussen. "Na een wedstrijd gingen we vaak mee in de Landrover van Jack naar Poppel. Hun huis heeft een uitbouw ingericht als pannakooi. Met een kleine tribune. Merel en Jackie waren ook nationale toppers in het judo. De ondergrond bestond uit judomatten. Daarop voetbalden wij met twee doeltjes. Twee tegen twee. Ik met een van de zusjes tegen Rein en het andere zusje. Bloedfanatiek en op de een of andere manier ontaardde dat vaak in ruzie, haha. Dan lag ik weer op de grond met Rein in mijn nek of andersom."

Lees meer:
0 reacties