"Bij FC Twente zitten ze ook niet te wachten op Sarina Wiegman"

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman Foto: © BSR Agency

Pierre van Hooijdonk stelde zondagavond in Studio Voetbal dat een mannenelftal met een vrouwelijke hoofdtrainer nooit gaat werken. Leon ten Voorde is het roerend eens met de analist.

Ten Voorde is zich goed bewust dat zijn mening niet door iedereen gewaardeerd wordt. "Je kunt er alles van vinden en de hele wereld zal weer over je heen vallen", begint hij De Ballen Verstand. "Van Sarina Wiegman werd gezegd dat zij niet naar de mannen van FC Twente zou gaan, omdat het te laag is voor haar. Doe even normaal. Ik kan Wiegman mededelen dat ze bij FC Twente ook niet op haar zitten te wachten."

Pierre van Hooijdonk op de tribune
Van Hooijdonk discussieert met Spitse: "Gaat om geloofwaardigheid" Lees ook

Volgens de journalist zijn er teveel verschillen tussen de mannen- en vrouwentak. "Ik vind het geweldig dat al die meiden voetballen, maar het is niet om aan te gluren. Het is een hele andere sport die nog vol in ontwikkeling is", stelt hij. "Wiegman als hoofdcoach in de Eredivisie gaat niet werken. Begin eerst maar bij de amateurs. Over Van Hooijdonk zal wel weer gezegd worden dat het belachelijk is en dat het niet kan in deze tijd, maar het werkt gewoon niet."

Lees meer:
0 reacties