Biesmans: "Moeten ons dubbel zo hard bewijzen om transfer te maken"

Julie Biesmans
Julie Biesmans Foto: © Pro Shots

Julie Biesmans speelt sinds 2019 bij PSV. De Belgisch international omschrijft zichzelf als 'net iets te braaf'.

"De voetbalwereld is hard, dan is assertief kunnen zijn geen overbodige luxe. Dat zei onze assistent-coach bij PSV laatst nog tegen mij, dus ergens zal het wel kloppen. Typisch Limburgs? Zou kunnen. Wij zijn over het algemeen heel gastvrij, wat zachter en al zeker geen tafelspringers. Maar liever zo. Ik heb er vrede mee", geeft Biesmans aan in Het Nieuwsblad.

De middenveldster heeft daarin wel stappen gemaakt, zo vertelt ze. "Tegenwoordig geef ik het wel aan als er mij iets niet aanstaat. Of ik al verder had kunnen staan? Tja, ik ben het soort speelster dat het meteen begrijpt wanneer de coach me passeert. Ik ben nog niet op zijn deur gaan kloppen, nee. Op Europees vlak speelt dat ook, dat brave-Belgen-gevoel. Collega-Red Flame Kassandra Missipo zei het onlangs nog. Wij moeten ons dubbel zo hard bewijzen om een mooie transfer te maken."

Als Biesmans een ding zou mogen veranderen in België, dan zou ze gaan voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen. "In de sport is er wat dat betreft nog veel werk. Mannen hebben meer te zeggen, vrouwen moeten zich tweemaal zo hard bewijzen om dezelfde kansen te krijgen. Vaak komt het er niet eens van. Kijk eens naar de CEO’s van grote bedrijven. Zoek de vrouw. Om nog maar te zwijgen over de bedragen die courant zijn in het voetbal."

De Red Flame gaat verder: "Ik zeg hier nu zonder enige schroom dat ik persoonlijk zulke bedragen niet eens zou willen verdienen. Het is immoreel. Schandalig zelfs. En dan lees je dat clubs schulden hebben en blijven maken. Het systeem is sowieso niet houdbaar. Nog iets, als profs pakweg duizend euro van hun riante salaris afstaan, dan kunnen de clubs hier een degelijke vrouwenwerking op poten zetten. Hoe nobel zou dat zijn? Trek dat door naar de samenleving en we gaan erop vooruit", aldus de speelster van PSV.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand