Bies: "Het mannenvoetbal kan nog heel veel leren van de vrouwen"

Fans van FC Barcelona bij de UEFA Women's Champions League-finale
Fans van FC Barcelona bij de UEFA Women's Champions League-finale Foto: © Pro Shots

Afgelopen weekend vond in Eindhoven de finale van de UEFA Women's Champions League plaats. Het was goed druk in de Brabantse stad, incidenten vonden er niet plaats.

Petra Bies benoemt de sfeer in en rond het Philips Stadion ook in haar column in het Eindhovens Dagblad. "Er waren géén kwetsende spreekkoren namelijk. En welgeteld nul bekers op het veld, laat staan aanstekers tegen hoofden. We keken bovendien naar een echte sportwedstrijd, in plaats van het bij de mannen inmiddels gebruikelijke, door testosteron gedreven veredelde amateurtheater vol patserige opstootjes en geschooi om kaarten", schrijft ze.

In Eindhoven zelf was het feest, zo merkte Bies. "Een echt, oprecht, gezellig feest. Nergens opgefokte, relzuchtige gasten met capuchons over hun kop of doorgesnoven en daarmee onberekenbare tokkies", aldus de columniste. "Het kwam allemaal symbolisch samen in een Wolfsburg-fan die ik op tv zag: na afloop verdrietig om het verlies, maar hij vond het toch een topmiddag omdat het beste team gewonnen had."

"Tja. Welbeschouwd kan het mannenvoetbal nog heel veel leren van de vrouwen", sluit Bies af.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand