BeNe League als oplossing voor België? "Er is zeker draagvlak"

Kris Van Der Haegen
Kris Van Der Haegen Foto: © BSR Agency

Afgelopen week werd bekend dat, in navolging van White Star Woluwe, ook KV Mechelen na dit seizoen stopt met vrouwenvoetbal op het hoogste niveau. Daardoor blijven er nog maar acht ploegen over in de Lotto Super League, waardoor er langzaamaan weer geroepen wordt om een BeNe League.

Een competitie met Nederlandse en Belgische ploegen zou een oplossing kunnen zijn voor de eenheidsworst in de Belgische competitie, waarbij grotere teams makkelijk winnen van de kleintjes. "Ik sta veel in contact met mensen vanuit het Nederlandse voetbal: er is zeker draagvlak om die te organiseren", zegt Kris Van Der Haegen, assistent-bondscoach van de Red Flames, tegenover Het Nieuwsblad.

"Dan heb je een grotere poel aan goede clubs en zal het niveau er zeker op vooruit gaan", denkt hij. Tot 2015 was er een BeNe League, maar vanuit Nederland werd daar de stekker uit getrokken. Volgens Van Der Haegen is er inmiddels in ons land het besef dat dat niet slim was. "Maar er speelt jammer genoeg niks concreets voor een heropstart", aldus de assistent van Ives Serneels.

Lees meer:
0 reacties