Bekerfinale in Tilburg, voor het eerst VAR aanwezig: "Nieuwe stap"

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg
Het Koning Willem II Stadion in Tilburg Foto: © Orange Pictures

De finale van de TOTO KNVB Beker tussen Ajax en Fortuna Sittard wordt op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) gespeeld in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Er zal bij het duel een VAR aanwezig zijn.

Het Koning Willem II stadion was nooit eerder het decor van de finale om de TOTO KNVB Beker. Wel werden er meerdere interlands gespeeld. Het meest recente vrouwenduel vond plaats in december 2023: 'het wonder van Tilburg'. De OranjeLeeuwinnen wonnen toen met 4-0 van België in het Brabantse stadion.

Voor het eerst in de geschiedenis zal in het Nederlandse vrouwenvoetbal een VAR actief zijn. “De inzet van de VAR in de TOTO KNVB Bekerfinale is weer een nieuwe stap in de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal”, zegt Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal. “Met het gebruik van de VAR in de bekerfinale treden we in de voetsporen van vooraanstaande landen als Duitsland en Engeland. Deze technologie valt niet meer weg te denken uit het voetbal, dus het is volstrekt logisch dat het ook in het vrouwenvoetbal zijn intrede maakt.”

Lees meer:
0 reacties