Bekerduel tussen VV Alkmaar en SC Heerenveen haalt einde niet

Alieke Tuin
Alieke Tuin Foto: © Orange Pictures

De bekerwedstrijd tussen VV Alkmaar en SC Heerenveen heeft slechts 45 minuten geduurd. De wedstrijd werd eerder al afgelast wegens coronabesmettingen, ditmaal waren de weersomstandigheden en het veld de reden.

Voor aanvang van de wedstrijd was er al discussie over het wel of niet doorgaan van het duel, weet het Alkmaars Dagblad. Door het slechte weer met regen, natte sneeuw en veel wind, was het kunstgrasveld op twee plekken bol gaan staan. Na overleg tussen scheidsrechter Punt, VV Alkmaar-trainer Mark de Vries en SC Heerenveen-trainer Roeland ten Berge werd besloten toch af te trappen.

Het duel kende een flitsende start. Sanne Koopman opende al binnen één minuut de score voor de thuisploeg, waarna Nikée van Dijk, slechts drie minuten later, de gelijkmaker op het scorebord zette. Alieke Tuin wist met een prachtig doelpunt VV Alkmaar op een 2-1 voorsprong te zetten tegen haar oude werkgever.

Het was SC Heerenveen dat in de rust aangaf niet verder te willen spelen. De speelsters stonden al onder de douche omdat de Friezen aangaven niet verder te willen onder de huidige omstandigheden. In allerijl werd geprobeerd om het veld te repareren, maar ook dit ging er niet in bij SC Heerenveen.

"Er viel zoveel regen dat het veld niet meer viel te bespelen" verklaarde woordvoerster Sharinda Smelt van SC Heerenveen later tegen Omrop Fryslan. "De veiligheid van onze speelsters viel niet meer te garanderen" aldus Smelt die verwacht dat het duel later uitgespeeld gaat worden. "Dat wordt passen en meten in het programma."

De betrokkenen bij VV Alkmaar kunnen zich niet vinden in deze mening. "Scheidsrechter Punt ging evenals de speelsters van VV Alkmaar het veld op voor de tweede helft", vertelt manager Patrick Tenthof. "Toen bleek dat SC Heerenveen niet uit de kleedkamer kwam blies hij uiteindelijk af. Heerenveen heeft dus de wedstrijd gestaakt en niet de scheidsrechter. Ik verwacht dan ook dat wij door zijn naar de kwartfinale, maar wij wachten het antwoord van de KNVB daarin af."