Beerensteyn: "Zij stonden met z'n tienen in het zestienmetergebied"

Lineth Beerensteyn schreeuwt het uit na haar goal voor de OranjeLeeuwinnen
Lineth Beerensteyn schreeuwt het uit na haar goal voor de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Lineth Beerensteyn was vrijdag maar weer eens belangrijk voor de OranjeLeeuwinnen. De 27-jarige spits schoot Nederland naar een kleine overwinning op Finland en daarmee ook naar de koppositie in de EK-kwalificatie.

"Dit zijn zeker de lekkerste", was dan ook de reactie van Beerensteyn bij de NOS. "We speelden eigenlijk echt een goede wedstrijd, alleen het was net die laatste bal die niet goed was. We hebben zeker een aantal kansen gecreëerd, maar als je 'm dan uiteindelijk erin schiet, dan is dat net zo lekker."

"Soms moet je net een beetje geluk hebben. Zij stonden ook met z'n tienen in het zestienmetergebied te verdedigen, dan wordt het heel lastig om goals te maken", merkt Beerensteyn op. "Als 'ie dan uiteindelijk toch valt, dan weet je dat er meer ruimte komt voor een tweede."

De thuiswedstrijd tegen Finland stond vooral in het teken van het afscheid van Lieke Martens. "Het afscheid van Lieke is lastig voor mij. Ik heb heel veel jaren met Lieke samen gespeeld. We hebben sowieso als team heel veel met elkaar meegemaakt", vertelt de aanvalster. "Lieke en ik hebben het laatste anderhalf jaar veel samen voorin gespeeld. Ik ga dat zeker missen."

"Ook Lieke als persoon, buiten het veld. Het is echt een topper. Dat wordt zeker een gemis voor ons. Ik wens haar heel veel succes in haar verdere carrière en daarna ook. Dat weet ze ook, van ons allemaal", sluit Beerensteyn met een glimlach af.

Lees meer:
0 reacties