Beerensteyn: "We zijn in onszelf én in elkaar blijven geloven"

Lineth Beerensteyn in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Lineth Beerensteyn in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Lineth Beerensteyn kroonde zich dinsdag tot matchwinner bij de OranjeLeeuwinnen. De spits schoot na zes minuten fraai raak en bezorgde Oranje zo drie punten tegen Noorwegen.

Het lukte Beerensteyn de afgelopen Oranje-wedstrijden niet om te scoren. Na haar goal dinsdagavond predikt ze rust. "Weet je wat de kunst is? Hard werken is goed, maar als je extra hard gaat werken omdat iets niet lukt, dan brengt dat het tegenovergestelde", zegt ze in De Telegraaf. "We zijn in onszelf én in elkaar blijven geloven."

"Dat hebben we vanavond (dinsdag, red.) laten zien, omdat we met elkaar voor elke meter hebben gevochten. Op die manier hebben we de overwinning over de streep getrokken", aldus de Juventus-speelster, die na zes minuten doel trof. "Ik kan niet zeggen dat het meteen als een bevrijding voelde toen die bal erin ging, omdat je nog niet zeker weet of het genoeg is."

"Maar scoren, zeker in eigen huis, geeft altijd een lekker gevoel. Vooral omdat het een paar keer niet lukte om een goal te maken of, het belangrijkste, te winnen. Uiteindelijk heeft iedereen weleens een mindere fase", besluit Beerensteyn.

Lees meer:
0 reacties