Beerensteyn kroont zich met Bayern München kampioen van Duitsland

Lineth beerensteyn kampioen 60bdb134d092e
Lineth beerensteyn kampioen 60bdb134d092e Foto: © Pro Shots

Lineth Beerensteyn mag zich kampioen van Duitsland noemen. Met Bayern München stelde de Nederlandse zondag de landstitel veilig.

Het was ongekend spannend in de Bundesliga. Voorafgaand aan de laatste wedstrijd bedroeg het verschil tussen Bayern en naaste achtervolger VfL Wolfsburg twee punten. Bayern München had in het laatste duel dus voldoende aan een punt om de titel binnen te halen. Dat zou gebeuren tegen Eintracht Frankfurt.

Beerensteyn begon in de basis en zag hoe Linda Dallmann na zeventien minuten de verlossende 1-0 maakte. Niet veel later had Beerensteyn de assist in huis op Dallmann en was de marge twee. Daardoor leek het kampioenschap zo goed als zeker.

In de tweede helft waren Laura Störzel (eigen doelpunt) en Lea Schüller nog trefzeker, waardoor Bayern uiteindelijk met 4-0 won. Daarmee werd de club uit München voor het eerst sinds 2016 weer kampioen van Duitsland.

Het VfL Wolfsburg van Dominique Janssen en Shanice van de Sanden won zelf met een monsterscore van Werder Bremen: 8-0. Ondanks onder meer een hattrick van Ewa Pajor en een late goal van Van de Sanden, was die monsterzege niet genoeg om Bayern van de titel te houden.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand