Beerensteyn: "Hebben daar als speelsters niet zoveel over te zeggen"

Lineth Beerensteyn namens de Oranje Leeuwinnen tegen Brazilie
Lineth Beerensteyn namens de Oranje Leeuwinnen tegen Brazilie Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen zouden komende dinsdag een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland spelen, maar de KNVB zette een streep door het duel vanwege de oorlog in Oekraïne.

De speelsters van Oranje waren niet betrokken bij de boycot, zo geeft Lineth Beerensteyn aan. "Het is vanuit de bond gekomen. We hebben daar als speelsters niet zoveel over te zeggen. Daar ben ik wel blij mee. We moeten deze beslissing respecteren. We hopen dat daar het beste uitkomt", zegt ze tegenover NU.nl.

De aanvalster staat wel achter de beslissing: "Gezien de tijd waarin we nu leven en de gebeurtenissen die plaatsvinden in Oekraïne en Rusland had ik het ook gedaan. Met alle respect naar Oekraïne. Je moet daar nu niet met plezier achter een bal aan rennen."

"Er zijn andere dingen in het leven die op dit moment belangrijker zijn. Ik hoop dat de KNVB en de UEFA eruit komen, zodat het in ons voordeel uitpakt", vervolgt Beerensteyn, die aangeeft dat de boycot geen gespreksonderwerp is in de kleedkamer bij Oranje. "Morgen spelen we tegen Cyprus en onze focus gaat daarnaar uit."

"We leven van dag tot dag. We hebben er geen invloed op. Ik ga er niet van uit dat we het WK missen als we eventueel een reglementaire 0-2-nederlaag krijgen. We hebben het zelf in de hand. Als we alle wedstrijden winnen, heb ik er alle vertrouwen in dat we naar het WK gaan", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties