Beerensteyn geniet in Italië: "Het is meer dan pizza en pasta"

Lineth Beerensteyn
Lineth Beerensteyn Foto: © BSR Agency

Lineth Beerensteyn is dit seizoen goed bezig bij Juventus. De 27-jarige Nederlandse aanvalster is met zeven goals momenteel topscorer van de Italiaanse Serie A.

Beerensteyn zit op haar plek bij Juventus, zo benadrukt ze in gesprek met ESPN. "De manier van spelen past heel goed bij mij. In het systeem zoals wij spelen heb ik heel veel vrijheid. Ik sta meestal aan de linkerkant, maar ik kan gewoon uitkomen aan de rechterkant, in de spits of op de nummer tien-positie. Zolang we er verdedigend maar staan, vindt de trainer dat geen probleem."

"Ik ben een speelster die vrijheid nodig heeft. Dat is ook waarom ik in het afgelopen jaar zulke grote stappen heb gezet", denkt Beerensteyn. Afgelopen seizoen werd Juventus na vijf titels op rij geen landskampioen. "Dat heeft wel iets gedaan met de club en daardoor ligt er dit seizoen nog meer druk op."

De aanvalster merkt dat de Italiaanse competitie steeds sterker wordt. "Er komen steeds meer speelsters uit het buitenland hiernaartoe om te voetballen. De clubs doen echt hun best om speelsters aan te trekken door er geld in te pompen. De competitie wordt interessanter. Ook in de Champions League doen Italiaanse clubs niet onder voor de sterkere ploegen", merkt de Haagse.

In Italië geniet Beerensteyn niet alleen van het voetbal, maar uiteraard ook van het eten. "Het is meer dan pasta en pizza. Daar denkt iedereen altijd aan bij Italië. De truffel komt ook uit Italië en dat is top met alles", weet ze. Toch kan de aanvalster ook zeker wel genieten van een pizza: "In het zuiden van Italië kun je de beste pizza’s eten. Als je weet hoe een echte pizza smaakt, wil je het niet meer ergens anders eten. Ik zou in Nederland geen pizza meer kunnen eten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 18 9 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand