Beerensteyn: ''Dat is lastig omdat we in een ander land voetballen''

Beerensteynmartens 61025fb0aa2f9
Beerensteynmartens 61025fb0aa2f9 Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen waren de afgelopen week samen voor twee WK-kwalificatiewedstrijden samen. Tijdens die periode mochten negen Jonge leeuwen vragen stellen aan Merel van Dongen en Lineth Beerensteyn tijdens een digitale meet & greet.

Zo vroeg Evi of de twee Leeuwinnen ook buiten het voetbal om vriendinnen zijn. "Afspreken is lastig omdat we allebei in een ander land voetballen. We kennen elkaar door het voetbal en zijn daardoor echt vriendinnen geworden. We kunnen het goed met elkaar vinden", is het antwoord van Beerensteyn.

De 12-jarige Marit had een originele vraag voor de twee Leeuwinnen: 'Als jullie bij één winkel één minuut gratis zouden mogen winkelen welke zou dit dan zijn?' Beerensteyn ging voor een winkel waar ze exclusieve sneakers kon krijgen, terwijl Van Dongen het een lastige vraag vond. De verdedigster twijfelde tussen de Ikea en Albert Heijn, maar koos voor laatstgenoemde winkelketen.

Ook werd het duo gevraagd naar de nieuwe bondscoach. Beerensteyn geeft aan dat de voorbereiding anders is dan onder voormalig bondscoach Sarina Wiegman. Volgens Van Dongen is de ploeg nu langer bezig met de teammeetings. Eerst was dit namelijk ongeveer twintig minuten, onder leiding van Mark Parsons is de ploeg hier soms langer dan een uur mee bezig.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand