Beerensteyn ambitieus: "Moeten de verwachtingen niet temperen"

Lineth Beerensteyn namens Juventus
Lineth Beerensteyn namens Juventus Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen treffen vrijdagavond met Italië een van de lastigste tegenstanders. Lineth Beerensteyn speelt bij Juventus in Italië en komt de nodige bekenden tegen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad erkent Beerensteyn dat Italië een geduchte tegenstander is. "Al denk ik dat alle landen in deze groep veel kwaliteiten hebben", haast ze erbij. Toch moet gewaakt worden voor de kracht van de Italianen, weet Beerensteyn. "Wat Italië goed maakt? De kwaliteit, mentaliteit en slimmigheidjes. Ik ken veel speelsters (zeven in totaal, red.) dus het wordt heel interessant. Ze spelen al lang samen en zijn goed op elkaar ingespeeld, voorin hebben ze veel snelheid en op het middenveld voetbalsters die de bal willen vasthouden. Met de nieuwe coach zijn ze ook beter gaan spelen."

Zelf denkt ze dat ze gewoon haar ding moet doen. "Mijn rol verandert niet, ik wil altijd heel belangrijk zijn en mijn verantwoordelijkheid pakken. Dat verandert niet omdat er nu een aantal niet bij is. Ik vind ook niet dat we verwachtingen moeten temperen. We hebben nog genoeg kwaliteiten."

Lees meer:
0 reacties