Beeld Wiegman in KNVB-tuin: ''Ze hoort in dat rijtje thuis''

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman Foto: © Pro Shots

Dinsdagmiddag werd in Zeist het beeld van bondscoach Sarina Wiegman onthuld. Ze is de eerste vrouw met een beeld in de beeldentuin van de KNVB.

"Dat Sarina erbij komt, is te danken aan haar prestaties met de OranjeLeeuwinnen", geeft KNVB-voorzitter Just Spee aan op de website van de Nederlandse voetbalbond. "De beslissing om haar hier een plaats te geven, is genomen binnen het bondsbestuur van de KNVB, een besluit dat zéker is ingegeven door de geestdrift van de miljoenen fans van de Leeuwinnen, met name tijdens het EK van 2017 in eigen land en het WK van 2019 in Frankrijk."

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, spreekt van verschillende pioniers. "Zonder iemand te kort te doen, denk ik dan aan mensen als Rinus Michels, Johan Cruijff, Louis van Gaal en Vera Pauw die een decennium geleden aan de basis stond van de eerste successen van de Leeuwinnen."

Hij vervolgt: "Stuk voor stuk mensen die hun stempel op de KNVB-geschiedenis hebben gedrukt. Sarina Wiegman hoort vanzelfsprekend in dat rijtje thuis. Eerst en vooral dankzij de prijzen die de Leeuwinnen met haar als ‘voorloper’ wonnen."

Volgens Van der Zee heeft Wiegman niet alleen een verschil gemaakt met haar behaalde prijzen en resultaten. "In dit geval zijn de successen onder haar leiding tegelijkertijd een middel geweest om dingen te veranderen en de sport in de breedste zin des woords verder te brengen", aldus Van der Zee.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand