Bayings: "'Die zullen wel slecht zijn', hoorden we ze zeggen"

Jill Bayings op de training van de OranjeLeeuwinnen
Jill Bayings op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Jill Bayings begon haar carrière tussen de jongens van SV Terheijden. De 23-jarige middenveldster speelt inmiddels bij Bayern München en behoort steevast tot de selectie van de OranjeLeeuwinnen.

Volgens Bayings zijn we in Nederland op de goede weg als het gaat om de waardering van het vrouwenvoetbal. "Dat heeft echt een vlucht genomen sinds de winst van het EK in 2017", merkt ze op in gesprek met het Brabants Dagblad. "Toen hebben mensen gezien dat wij vrouwen óók op hoog niveau spelen. Ik denk dat er nog wel tijd voor nodig is voordat we gelijk staan aan de mannen, maar dat we bijvoorbeeld ook al steeds meer in mannenstadions mogen spelen, is al supervet."

De Brabantse was direct gek op voetbal: "De meeste jongens uit mijn team zaten ook in mijn klas en dat was supergezellig. Het maakte me niks uit dat ik het enige meisje was; ik voelde me meteen geaccepteerd en heb superveel geleerd."

Bayings vervolgde haar carrière na SV Terheijden bij Madese Boys. Door tegenstanders werd ze nog wel eens onderschat, zo weet ze nog. "We zaten met drie meisjes in het team. ‘Die zullen wel slecht zijn’, hoorden we de tegenstanders dan weleens zeggen. Daar moesten we dan vooral om lachen, want eenmaal op het veld lieten we wel zien wat we waard waren."

Lees meer:
0 reacties