Bayings blikt terug: "Uiteindelijk heb ik mezelf er doorheen geknokt"

Jill Bayings onderweg naar de training van de OranjeLeeuwinnen
Jill Bayings onderweg naar de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Jill Bayings tekende vorige zomer bij Bayern München. Een prachtige stap in de carrière van de 23-jarige middenveldster. Op haar veertiende zette ze ook een grote stap: Bayings startte bij CTO Eindhoven.

"In die periode kreeg ik ook de brief met de vraag of ik bij het Nederlands Elftal onder 15 wilde komen. Voetballen doe ik altijd met veel plezier. Maar toen ik daar bijzat, begon het wel serieus te worden", blikt Bayings terug in gesprek met het Brabants Dagblad. "Voor de eerste keer het Oranjeshirt aan; het Wilhelmus zingen op het veld… Ik wist het toen zeker: dít is wat ik wil."

De huidig speelster van Bayern kreeg in 2018 wel een flinke klap te verwerken. Ze scheurde haar voorste kruisband. "Dan weet je gewoon dat je tien tot twaalf maanden moet revalideren. Echt enorm balen. Maar, een blessure is ook iets mentaals en uiteindelijk heb ik mezelf er doorheen geknokt. Het heeft me sterker gemaakt en mijn wil dat ik op dat veld wil staan, werd alleen maar sterker", geeft Bayings aan.

Voor het WK zette ze haar handtekening onder een verbintenis bij Bayern München. "Ik zit nu vier jaar in Duitsland en bij deze club zitten is heel gaaf. Alles is hier super professioneel geregeld. Ik train dagelijks. Dat zijn soms lange dagen, maar het is leuk en we hebben een heel fijn team. Ook buiten de voetbal zien we elkaar veel om leuke dingen te doen."

Bayings heeft echter nog genoeg ambities. Zo hoopt ze de beker te winnen met de club uit München en staat een club in Engeland ook op het lijstje met wensen. Daarnaast hoopt Bayings zich met Oranje te plaatsen voor het EK. "Als dat is gelukt, hoop ik dat ik zelf ook belangrijk kan zijn voor het team en hen kan helpen. En zo een steeds belangrijkere speler te worden."

Lees meer:
0 reacties