Bayern München wint van Eintracht Frankfurt in halve finale DFB Pokal

Pernille Harder viert feest na het raak schieten van de beslissende penalty
Pernille Harder viert feest na het raak schieten van de beslissende penalty Foto: © Pro Shots

Bayern München heeft ten koste van Eintracht Frankfurt de finale van de DFB Pokal gehaald. Wel moest een strafschoppenreeks voor de beslissing zorgen.

Na vier minuten voetballen kwam de thuisploeg al op voorsprong via Georgia Stanway, die een strafschop wist te benutten. Na iets minder dan twintig minuten spelen maakte Geraldine Reuteler er 1-1 van. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en moest er een verlenging aan te pas komen.

Ook in de verlenging wisten beide teams niet meer te scoren, waardoor de ploegen zich moesten opmaken voor een strafschoppenreeks. In totaal waren er maar vier strafschoppen nodig, omdat Frankfurt de eerste drie penalty's niet in het doel wist te krijgen. Bij Bayern was dat alleen de eerste strafschop. Uiteindelijk schoot Pernille Harder de beslissende pingel raak.

Het duel had nog wel een Nederlands tintje. Aan de kant van Bayern mocht Jill Bayings in de 110e minuut invallen. De ploeg uit Beieren mag zich nu gaan opmaken voor de finale tegen VfL Wolfsburg, dat in de halve finale met 9-0 won van SGS Essen.

Lees meer:
0 reacties