Bayern München toont serieuze interesse in Nederlandse middenveldster

Jill Bayings bij Bayer Leverkusen
Jill Bayings bij Bayer Leverkusen Foto: © Pro Shots

Jill Bayings kan na haar topseizoen bij Bayer Leverkusen een mooie stap maken. Meerdere topclubs hebben interesse getoond in de Nederlandse middenveldster, waaronder Bayern München, zo melden betrouwbare bronnen aan deze site. De Duitse topclub heeft de 22-jarige OranjeLeeuwin hoog op het lijstje staan.

Bayings maakte in de zomer van 2020 de overstap naar SGS Essen en ontwikkelde zich daar tot vaste kracht. Afgelopen jaar leverde het haar een transfer naar Bayer Leverkusen op, waar de middenveldster uit Terheijden uitgroeide tot ware smaakmaakster in de ploeg van de Nederlandse coach Robert de Pauw. Bayings was in bijna iedere wedstrijd belangrijk voor Bayer Leverkusen en dat leverde haar ook meerdere malen een plek in het Elftal van de Week van de Bundesliga op.

Ook qua scorend vermogen liet Bayings zichzelf zien. Ze scoorde zevenmaal in de competitie en werd daarmee clubtopscorer. De international van Oranje startte alle 22 competitiewedstrijden in de basis en speelde er daarvan vijftien uit. Dat zorgde dus voor interesse van meerdere topclubs. Bayern München heeft inmiddels serieuze belangstelling getoond in Bayings, wiens contract bij Bayer Leverkusen nog een jaar doorloopt. Regerend landskampioen Bayern München zal dus een transfersom moeten betalen voor de diensten van de middenveldster.

Voor Bayings kan het een mooie zomer worden, met een transfer en een eventuele plek in de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor het WK. De middenveldster hoort op 30 juni of ze van de partij is in Australië en Nieuw-Zeeland.

Lees meer:
0 reacties