Bayern deelt VfL Wolfsburg harde klap uit, City wint Manchester-derby

Bayern München heeft afgelopen weekend een flinke klap uitgedeeld in de Bundesliga. Rivaal VfL Wolfsburg werd in eigen huis met maar liefst 0-4 verslagen. In Engeland wist Manchester City de stadsderby tegen Manchester United te winnen.

Basisspeelster Dominique Janssen en invalsters Lynn Wilms en Fenna Kalma hadden met name in de tweede helft niks in te brengen tegen Bayern. De ploeg uit München, waar Jill Bayings de gehele wedstrijd op de bank bleef, kwam vlak na rust op voorsprong via Pernille Harder en verdubbelde die marge tien minuten later.

Dankzij goals van Lea Schüller en Georgia Stanway werd het uiteindelijk 0-4. Het gat tussen Bayern München en VfL Wolfsburg op de ranglijst is inmiddels opgelopen tot zeven punten.

Casparij en co winnen Manchester-derby

In Engeland stond de Manchester derby tussen City en United op het programma. In het Etihad Stadium eindigde het duel in 3-1. Kerstin Casparij stond in de basis bij City. Jess Park bleek de uitblinker aan de kant van de thuisploeg. Zij maakte op slag van rust twee goals.

Direct na de pauze maakte Khadija Shaw er 3-0 van. Manchester United kreeg in de 73e minuut nog een cadeautje van Casparij. De OranjeLeeuwin werkte de bal in eigen doel, waardoor het duel in 3-1 eindigde.

Lees meer:
0 reacties