Barbara Lorsheyd: "We zijn met ADO Den Haag altijd cupfighters"

Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag)
Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag) Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag neemt het komende zondag in de strijd om de TOTO KNVB Beker op tegen SC Heerenveen. De residentieclub kende recent in de competitie nog geen enkel probleem met de Friezen: 5-0.

Toch verwacht Barbara Lorsheyd geen makkelijke wedstrijd. "Een bekerwedstrijd is altijd anders en je kan verrast worden. Wij mogen niemand onderschatten en bereiden ons voor dat de wedstrijd beter moet dan de andere wedstrijden die we hebben gehad tegen SC Heerenveen. Daarin mogen we kritisch naar elkaar zijn. Zo kunnen we elkaar scherp houden en ervoor zorgen dat iedereen er klaar voor is", blikt de goalie vooruit op de website van ADO.

Ze weet dat de club nog een aantal zware wedstrijden krijgt. "Daarin moeten we top zijn. We zien elke wedstrijd als een finale. We zullen er alles aan doen om die derde plek in de Eredivisie te pakken. Daarnaast zijn we met ADO Den Haag ook altijd cupfighters en willen we in de beker alles eruit halen. We hebben vaker laten zien daarin te kunnen verrassen, dus zullen we ook nu elke wedstrijd er volle bak voor gaan. Want een bekerwedstrijd is altijd anders dan een competitiewedstrijd."

De 31-jarige Lorsheyd gaat richting de driehonderd wedstrijden onder de lat van de club uit Den Haag. Tot dusver hield ze dit seizoen acht keer de nul in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Ik denk dat we het goed voor elkaar hebben als we als team acht keer de nul houden. Voor mijzelf is het ook een fijn gevoel om het veld af te stappen met een clean sheet."

"Ik denk dat ik een goed seizoen draai, ook dankzij de samenwerking met mijn medespeelsters. Er zijn ook momenten van mij geweest die beter konden, zodat ik misschien nog wel minder doelpunten tegen had kunnen krijgen. Maar als ik nu naar het totaalplaatje kijk, geeft het wel vertrouwen om dit seizoen met nog meer clean sheets het veld af te stappen", besluit de goalie.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
FC Twente V
12:15
ADO Den Haag V
vr
21/04
ADO Den Haag V
19:30
PSV V
vr
21/04
SC Heerenveen V
19:30
Telstar W
za
22/04
Fortuna Sittard W
19:00
Ajax V
zo
23/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Feyenoord V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 17 45 46
2 FC Twente V 16 71 45
3 Fortuna Sittard W 18 23 35
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 17 6 26
6 PEC Zwolle V 17 -4 25
7 Feyenoord V 17 -4 23
Bekijk de hele stand