Banda strikes again: Zambiaanse aanvalster maakt hattrick tegen China

Op barbra banda 60fbe673daa11
Op barbra banda 60fbe673daa11 Foto: © Orange Pictures

Barbra Banda en de Olympische Spelen, het lijkt een magische combinatie te gaan worden. De Zambiaanse spits scoorde al een hattrick tegen de OranjeLeeuwinnen en sloeg zaterdag weer toe.

Banda maakte namelijk wederom een hattrick, ditmaal tegen China. De Chinese ploeg kwam al in de zesde minuut op voorsprong via Wang Shuang, al knokte Zambia zich daarna vrij snel terug via Racheal Kundananji.

Twee snelle doelpunten van Shuang betekenden een 3-1 voorsprong voor China (en dus een hattrick van Shuang), maar daarna kwam Banda in actie. Vlak voor rust scoorde de spits een penalty en direct na de pauze maakte ze de 3-3.

Daarna schoot Banda, de op twee na duurste speelster ter wereld, een status die ze kreeg na haar transfer van Logroño naar Shanghai, Zambia op voorsprong. Daarmee tekende Banda al voor haar zesde treffer op dit toernooi. Ze leek Zambia de winst te bezorgen, maar Shuang sloeg in de 84e minuut voor de vierde keer toe.

De Chineese aanvalster, die voor Wuhan Jianghan University speelt, benutte en penalty en bepaalde zo de eindstand op 4-4.