Banarsie: "Je wordt erg gewaardeerd in Suriname, de sfeer was fijn"

Amy Banarsie in actie namens PEC Zwolle
Amy Banarsie in actie namens PEC Zwolle Foto: © Orange Pictures

Amy Banarsie mag zich sinds kort international van Suriname noemen. De speelster van PEC Zwolle debuteerde onlangs tegen Mexico.

"Toen ik landde in Suriname voelde ik mij op een of andere manier meteen thuis. Je wordt erg gewaardeerd in Suriname en de sfeer was fijn. Het gekke was wel om in één keer zoveel te reizen", vertelt Banarsie in het magazine van PEC Zwolle.

Toen de Surinaamse ploeg naar Mexico ging, waren ze ongeveer 24 uur onderweg. "Het voetbal in Zuid-Amerika is toch anders dan in Nederland. Je merkt echt dat mensen daar meer met hun hart spelen. Minder tactisch, maar wel vol overgave", merkt Banarsie op.

In het begin moest ze wel nadenken over een interlandcarrière bij Suriname. "Dat komt vooral omdat ik wilde weten of alles goed geregeld was en natuurlijk kun je niet meer voor Oranje uitkomen. Uiteindelijk heb ik besloten om voor Suriname te kiezen, omdat het toch een unieke kans is en je komt op plekken in de wereld waar je misschien nooit meer komt."

Op 15-jarige leeftijd maakte Banarsie haar debuut voor PEC Zwolle en via de beloftenploeg knokte ze zich naar een plek in de eerste selectie. De middenveldster voelt dat ze zich aan het ontwikkelen is: "Ik vind dat ik mij wel goed ontwikkel. Vooral nu ik ook bij het Surinaamse elftal speel. Ik denk dat dat echt wat heeft toegevoegd aan mijn ontwikkeling."

Lees meer:
0 reacties