Bakker zag effectief Ajax: "Daarna maken we de wedstrijd dood"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © BSR Agency

Ajax won zondag enigszins verrassend met 3-0 op bezoek bij FC Twente. De Amsterdammers waren veel efficiënter dan de thuisploeg, zo zag ook coach Suzanne Bakker.

"Zeker in de eerste helft. We maken twee goals. Twente creëerde wel wat met de voorzetten en corners die gevaarlijk werden", zegt Bakker voor de camera's van ESPN. "Maar zeker in de tweede helft denk ik dat we nog drie honderd procent kansen hebben gecreëerd, met Romée (Leuchter, red.), Lotte (Keukelaar, red.) één-op-één en Danique Tolhoek één-op-één."

"Wat dat betreft hadden we die ook nog kunnen scoren. Zij hadden wel de bal en pompten de ballen erin. Af en toe was het billen knijpen, maar uiteindelijk viel 'ie niet", merkt de Ajax-coach op. Of 0-3 geflatteerd is? "Ik denk dat we zes kansen hebben gehad, vijftig procent hebben we gemaakt. Daar ben ik tevreden over. Nogmaals: ik kan me niet echt herinneren dat zij heel veel kansen hebben gecreëerd. Ze hadden wel veel de bal."

"Zeker het eerste kwartier was voor hen, daarna pakten wij het over. In de tweede helft is het volwassen uitspelen, met die 0-2 voorsprong. Dat hebben we hartstikke goed gedaan. Die 2-0 was wel het kantelpunt. Daarna maken we de wedstrijd dood, zoals je dat dan noemt", zag Bakker. "Met die 3-0 was het wel gebeurd. Hoe we de wedstrijd dood hebben gemaakt? De restverdediging moesten we op orde hebben, op sommige momenten het spel vertragen. Dat zijn slimmigheidjes om het tempo uit het spel van Twente te halen. Ik vind dat we daarin echt gegroeid zijn als team."

De voorsprong van FC Twente op Ajax is nog altijd zes punten. "Wij hebben alleen invloed op ons eigen spel. Vandaag (zondag, red.) wilden we graag drie punten pakken. Dat hebben we gedaan. Nu is het afwachten, de komende zes wedstrijden", besluit de coach.

Lees meer:
0 reacties