Bakker: "We mogen het laten zien op een internationaal podium"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © Pro Shots

Ajax gaat komende maand proberen een ticket voor de groepsfase van de UEFA Women's Champions League te veroveren. Daarvoor zullen de Amsterdammers in de laatste voorronde moeten afrekenen met FC Zürich.

Dat is een mooie tegenstander, zo vindt Suzanne Bakker. "Ze hebben vorig seizoen ook al in de groepsfase gespeeld en zijn tweede geworden in de Zwitserse competitie", zegt de coach van Ajax op de clubwebsite. "We gaan de komende periode gebruiken om ze zo goed mogelijk in kaart te krijgen."

"Het is een ploeg met een aantal internationals en vooral Zwitserse speelsters. We zijn erg nieuwsgierig naar hun niveau", aldus Bakker, die blij is dat Ajax de return in Amsterdam speelt. "Dat is wel zoals ik het vooraf gehoopt had, de tweede wedstrijd thuis en hopelijk voor een uitverkocht huis."

"We mogen het laten zien op een internationaal podium en dat is wat we graag willen", zegt ze. "We gaan er alles aan doen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de twee wedstrijden met als doel om de groepsfase te halen. Dat is een Nederlandse club nog nooit gelukt en dus een mooie uitdaging."

Lees meer:
0 reacties